Category: ,

Bývanie čo pýtalo si zmenu

niekto by si povedal, že nie nevyhnutnú

rodine sa však nebývalo dobre

napriek tomu, že štyri steny stáli, natreté nabielo, s kuchyňou a sedačkou

niečo tomu chýbalo…

z praktickej stránky pribudla pracovňa

no byt sa zmenil celý

na kameni neostal kameň, dovidenia povedali sme kovu a lesku

spoločne sme privítali drevo, ratan, farby, čo lahodia a nekričia, nábytok, kde túžite sa uvelebiť

zapojila sa celá rodina

spolu s hausmaus-om

s výsledkom spojila sa spokojnosť

a s posledným zaveseným kvetom v originálnej knižnici

zatvorili sme na byte W dvere

Dispozícia: Keďže plocha bytu to povoľovala, otočili sme dispozíciu dennej časti tak, aby mohla v súčasnej obývačke vzniknúť pracovňa oddelená presklennou stenou od novej jedálne. Obývacia časť prešla do jedálne a kuchyňu sme oddelili knižnicou. Druhou výraznou zmenou bol šatník, ktorý sme vsunuli medzi rpacovňu a spálňu. Všetky priestory sú prechodné a vzdušné, napriek tomu, že funkcií sme bytu pripísali podstatne viac.

Dopodrobna sa o premene bytu W dočítate aj tu, tu, tu aj tu.

S+R boli odhodlaní nahradiť nábytok, ktorý im prekážal a dali si záležať, aby splnili do detailu ich požiadavky a očákavania. A tak sme si dali na každom kúsku záležať, aby vznikali originály doplnené starostlivo vybratými solitérmi.

Farebnú škálu sme sa snažili pritom udržať v prírodnom dubovom dreve, doplnenom v každej miestnosti inou farbou a kovovými prvkami.

Jedným z najvýraznejších materiálov, ktorý v priestore zasvietil je terrazo. Vybrali sme ho spoločne ako experiment, ktorý sa vyplatil. Aj keď sa tradične tento materiál používa na podlahu, my sme doň dokázali obaliť kúpeľňu, navrhnúť jedálenský stôl či tv skrinku. Prvky, ktoré nenájdete nikde, len na návšteve v byte W 🙂