Category: ,

Priestranný slnečný byt, dubové parkety, výhľad do zelene nad mestom. Rekonštrukcia tohto priestoru bola o niečo zložitejšia kvôli netradičnému pôdorysu, no spoločne s majiteľkou sme našli cestu ako zachovať maximum z pôvodných prvkov a zároveň čo najviac potlačiť jeho dispozičné nevýhody. Výsledkom je priestranná obývacia izba spojená s kuchyňou a jedálňou, podarilo sa taktiež vytvoriť osobitný šatník prislúchajúci druhej izbe.

Našim cieľom bolo spojiť staré a nové a tak sa dizajn bytu nesie v neutrálnych tónoch a pôvodný nábytok (ako napríklad jedálenské stoličky) je kombinovaný s moderným. Na miestach, kde nebolo možné zachovať drevené parkety, je navrhnutá dlažba – v kuchyni vintage dlaždicová, v chodbe jednoduchá veľkoplošná v príjemnej zemitej farbe. V obývacej izbe bola kľúčovou modulová sedacia súprava otočená do viacerých strán. Jej úlohou bolo jednak ponúknuť variabilné sedenie pre priateľov a zároveň sa vysporiadať s nepraktickou šikmou stenou. Aby sa priestor čo najviac prepojil s kuchyňou, myšlienkou bolo aj zakomponovanie policovej skrinky na mieru k vintage kuchynskej linke z IKEA. Na mieste pôvodnej komory našiel miesto raňajkový barový pult.

Klient: Súkromný