Category: ,

Priestranná kúpeľňa je vzácnosťou. Bola by škoda nepremeniť ju na miesto, kde máte chuť stráviť viac času ako na rýchlu rannú očistu.

V rámci  rekonštrukcie štvorizbového bytu ostala premena kúpeľne na samotnom chvoste. Majitelia nevedeli ako sa vysporiadať s jej nepravidelným pôdorysným tvarom tak, aby dokázali využiť plochu, ktorá tejto miestnosti prislúchala. Snažili sme sa teda čo najviac ju zjednodušiť. “Očistiť” ju od polo-deliacich priečok, ktoré vznikli, aby bolo o čo oprieť vaňu a za čo postaviť práčku. Po ich odstránení sme majiteľom ukázali, že v skutočnosti im len zacláňali.

Požiadaviek mali niekoľko. Okrem (najlepšie samostatne stojacej) vane aj sprchový kút, práčku, dvojité umývadlo a úložné priestory na uteráky a bežnú kozmetiku. Dispozične sme ju rozdelili pozdĺžne na dve časti. Jednu na umývanie, druhú na kúpanie. Umývaciu tvorí skrinka na celú dĺžku steny s dvomi umývadlami, úložnými priestormi a zabudovanou práčkou (tam pod oknom, v rohu 😉 ). Náprotivnú stenu sme venovali vani a sprchovému kútu – a to hneď v dvoch variantách.

 

PODORYSY

Usilovali sme sa taktiež povýšiť ju na úroveň zvyšku bytu, ktorý bol zariadený kombináciou moderného a tradičného, množstvo bielej a hnedej v odtieni kávy (s mliekom). V tomto duchu sme teda skombinovali biely lesk sanity s kávovým obkladom, dlažbou a doplnili drevom. Nezabudli sme ani na kontrast štýlov. Moderné zariadenie vkusne zapadlo k tradične tvarovanému nábytku, takže nemáme zábrany dať tejto kúpeľni aj prívlastok útulná.

Klient: Súkromný

Spolupráca: Ing. arch. Michal Ondrejčo