tam kde útulnosť neprišla s časom,

nastúpila premena

najprv vraj len “kozmetické” zmeny

neskôr sa z nich stali priamo “kozmické” 🙂

zadanie os S. a R. znelo:

S.: “… v byte bývame – už desať rokov, no stále mu chýba teplo domova…”

R.: “… a pracovňa”

byt priestranný, svetlý, obývaný veselou mladou rodinkou

no na začiatku nebol jasný zámer

tam, kde miesta bolo habadej, vznikla obývačka, jedáleň…

no S. sa v nej priam strácala

obklopená kovmi, leskom, strohými líniami bez útulného kútiku:

a z malej zmeny – pracovného miesta, premenil sa (takmer) celý byt

• obývačka do jedálne

• jedáleň do obývačky

• kuchyňa skrátená

• za jedálňou pracovňa

• kúpeľňa nanovo

• k spálni pristal (kráľovský) šatník

• zo zádveria sa stala predsieň

na dispozícii sme sa zhodli

S.+R. mali predstavu už nástupom Hausmaus-u

viac im záležalo na tom

aby z našich rúk vyrástol pre nich domov

a tak sme sa spoznali, bez toho čarovať domovy nejde

aká je S. starostlivá a láskavá, s vycibreným (nám blízkym:) ) vkusom

taký je R. činorodý, tvorivý, rozhodný aj za troch

spolu s dcérkou a synom im to však ladí najviac

s rozhľadom a vtipom

neboja sa skúšať, experimentovať

a tak sme skúšali – či experiment naozaj prebije klasiku obalenú do dreva

schémy boli dve:

prvá, kde špeciálne terrazzo – skloňuje sa na miestach, kde bežne ho nenájdete

druhá, kde kombinácia blond+brunet dreva vytvorí útulnosť – na istotu

veľmi sme sa potešili, takmer sme to až nečakali

a vydali sa spolu cestou experimentov

pre nás výzva, no taká pravá, hravá, zodpovedná

ako vytvoriť teplo domova s kameňom? 🙂

no predsa správne skombinovaným !

nebudeme ďalej rozprávať..

pozrite sa sami

aký je zámer bytu, ktorý už čoskoro začne so svojou premenou

pohodlie za chrbtom kuchyne – v sedačke, kde každý bude mať svoje miesto

s vyloženými nohami pri knižnici?

alebo sledujúc filmy pri zelenej stene?

svetlo je polovicou úspechu

a my sa už tešíme, ako v Hausmaus pre S.+R. vyrobíme lampy ručne a poctivo

veľké okná zjemnili sme závesmi, nech hrejú, aj keď slnko nesvieti

jedáleň nemala byť centrom

no so stolom, ktorý vyrobíme,

a unikátnou lampu, ktorú len tak niekde nenájdete

sa tomu (v dobrom) nevyhne 🙂

vidíme sa nabudúce 🙂