S AVOKÁDOM je to ťažké.

Trpezlivo čakáte, kým sa mu uráči dozrieť, kontrolujete a znovu len…vyčkávate…

a potom vám dopraje presne jeden okamih, kým už nie je neskoro.

Tomu nášmu nastal čas.

A tak nech sa páči, na skrášlenie už aj tak príjemne slnečného pondelka.

…cestoviny na zeleno…

…guacamole motýle…

Čo k tomu treba:

1 avokádo

1 citrón

koriander

kajenská paprika/čili…

cherry paradajky (ešte lepšia by bola jedna klasická, ošúpaná)

1 strúčik cesnaku

1 jarnú cibuľku

olivový olej

biely jogurt

cestoviny (farfalle)

postrúhaný parmezán/chedar

olivový olej

soľ a korenie

zelenina (my sme z chladničky vytiahli paradajky a čerstvý hrášok, mňam)

  1. Cestoviny uvaríme al dente.
  2. Medzičasom v miske začneme spracovávať avokádo. Odkôstkujeme ho a lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú rozpučíme vidličkou. Potom pridáme pretlačený cesnak, tri najemno nakrájané paradajky, soľ, korenie, koriander, čili, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú bielu časť cibuľky a olivový olej.
  3. Všetko dobre zmiešame a nakoniec pridáme biely jogurt (voliteľné pre fanúšikov odľahčených verzií :))
  4. Záver je jednoduchý. Príprava priamo na tanieri. Cestoviny a zeleninu podľa ľubovôle zmiešame s guacamole, ozdobíme cibuľkovou vňaťou a zasypeme syrom.

Dobrú chuť.