S AVOKÁDOM je to ťažké.
Trpezlivo čakáte, kým sa mu uráči dozrieť, kontrolujete a znovu len…vyčkávate…
a potom vám dopraje presne jeden okamih, kým už nie je neskoro.
Tomu nášmu nastal čas.
A tak nech sa páči, na skrášlenie už aj tak príjemne slnečného pondelka.
…cestoviny na zeleno…
…guacamole motýle…
…
Čo k tomu treba:
1 avokádo
1 citrón
koriander
kajenská paprika/čili…
cherry paradajky (ešte lepšia by bola jedna klasická, ošúpaná)
1 strúčik cesnaku
1 jarnú cibuľku
olivový olej
biely jogurt
cestoviny (farfalle)
postrúhaný parmezán/chedar
olivový olej
soľ a korenie
zelenina (my sme z chladničky vytiahli paradajky a čerstvý hrášok, mňam)
…
- Cestoviny uvaríme al dente.
- Medzičasom v miske začneme spracovávať avokádo. Odkôstkujeme ho a lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú rozpučíme vidličkou. Potom pridáme pretlačený cesnak, tri najemno nakrájané paradajky, soľ, korenie, koriander, čili, citrónovú šťavu, nadrobno nakrájanú bielu časť cibuľky a olivový olej.
- Všetko dobre zmiešame a nakoniec pridáme biely jogurt (voliteľné pre fanúšikov odľahčených verzií :))
- Záver je jednoduchý. Príprava priamo na tanieri. Cestoviny a zeleninu podľa ľubovôle zmiešame s guacamole, ozdobíme cibuľkovou vňaťou a zasypeme syrom.
Dobrú chuť.
…
…