Keď uvidíte lososa, neodoláte…

U nás skončilo presne 1 kg…

Nič viac ako to, čo ponúkla chladnička sme si k nemu už dovoliť nemohli :)…

A tak okrem zemiakov, jednoduchého šalátu vznikol DIP…

CIBUĽOVÝ…

Na ingrediencie zúfalé situácie si vyžadujú zapojiť hlavu…

A tu u dip, ktorý sa stal od tohto momentu obľúbeným…

Čo k tomu treba:

2 obrovské cibule (pokrájané na jemno)

kyslú smotanu

postrúhaný parmezán/chedar

na drobno posekanú pažítku

maslo a olivový olej

soľ a korenie

Do panvice si nalejte za dve lyžice olivového oleja a vložte 1/4 malého masla. Nechajte rozpustiť a pridajte nakrájanú cibuľu. Pražte dovtedy, kým cibuľa nie je mäkká a zlatistá. Treba si na tento moment chvíľu počkať, ale určite to bude stáť za to. Pred koncom cibuľu posoľte podľa chuti.

Odstavte opraženú cibuľku, nasypte ju do vyššej nádoby a rozmixujte na kašu. Okoštujte a prípadne ešte dosoľte.

V druhej miske si pripravte zmes kyslej smotany (jeden malý téglik), postrúhaného syru, nasekanej pažítky, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a nakoniec vmiešajte rozmixovanú cibuľu.

Dip nechajte vychladnúť. Je skvelý ku všetkému, aj ako pomazánka na chlieb

IMG_8011_small

IMG_8022_small