Zašli sme sa pozrieť, čo v prírode nové takto zjari…

Medvedí cesnak…

So svojím flexibilným použitím…

Len tak s maslom na chlebík…

Posekaný na zemiačky…

Ako pesto na čokoľvek :)…

Čo k tomu treba:

 medvedí cesnak (7 hrstí)

oriešky (za hrsť)

(píniové/arašidy/mandle)

nastrúhaný parmezán (za hrsť)

olivový olej (podľa hustoty)

soľ (podľa chuti)

*množstvo všetkého ale závisí od vás, proti chuti žiaden dišputát

IMG_7421 – obnovený

Ponorným mixérom  rozmixujte najprv oriešky. Po rozmixovaní k nim pridajte medvedí cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ a postupne pridávajte počas mixovania olivový olej. Množstvo závisí od vás a od konzistencie. Tá by mala byť ani príliš hustá, ani príliš riedka, preto olej pridávajte postupne.

Drobná rada:

Ideálne je použiť pri mixovaní hlbokú misku alebo špeciálnu misku na šľahanie a mixovanie. Oriešky ľúbia odletovať kade-tade :).

Recept:

Uverte tagliatelle, premiešajte ich s pestom, nakrájajte cherry rajčinky, postrúhajte parmezán a zdravá aj večera je na svete.

12959346_10208029499228175_1265620184_o

 …