Na zjedenie…

Ak práve nemajstrujeme v našej pomyselnej dielni, hľadáme si iné zábavky.

Kuchyňa je rajom na výrobu mydielok.

Škorica, kakao, med, sušené ovocie, oriešky, káva…

A tak jedného dňa namiesto varenia obeda, uvarili sme si citrusové mydlá a mydielka z vločiek a medu.

Voňavé, milé, takmer na zjedenie.

Čo k tomu treba:

glycerín na mydlo

 silikónovú formu na muffinky

ovsené vločky

med

vlnkový kartón

kancelársky papier

špagát

miska na miešanie

mikrovlnka

mixér

01_HoChi_IMG_5437_small

Vezmite za hrsť vločiek, dajte ich do vyššej nádoby a rozmixujte na prášok. Ten vám mydlovú zmes nielen zahustí, ale aj pekne zafarbí.

02_HoChi_IMG_5438_small

Pripravte si všetky potrebné suroviny – celé ovsené vločky, rozmixované vločky a med.

03_HoChi_IMG_5440_small

V mikrovlnnej rúre roztopte glycerín na výrobu mydla. Priebežne ho kontrolujte a vyberte až vtedy, keď je celý roztavený.

04_HoChi_IMG_5444_small

Nasypte prášok do rozpusteného glycerínu a pridajte aj pár zrniečok celých vločiek.

05_HoChi_IMG_5445_small

Nalejte med… Množstvo podľa vlastného uváženia. Čím viac medu použijete, tým bude mydlo voňavejšie.

06_HoChi_IMG_5448_small

Ešte pred naliatím pripravenej zmesi, nasypte zopár vložiek na dno formičiek na muffinky.

07_HoChi_IMG_5449_small

Do formy nalejte zmes, ktorú ste si pripravili a počkajte, kým zmes nestuhne = nevychladne.

08_HoChi_IMG_5482_small

Mydielka vyklopte z formy, obaľte vlnkovým kartónom a špagátikom.

Po naliatí pripravenej mydlovej zmesi do formičiek vytvorte zo špagátu uško a jeho konce vložte do roztopeného glycerínu. Po stuhnutí mydielka si ho tak môžete povesiť kdekoľvek, aby prevoňalo priestor.

IMG_5478_small

IMG_5469_small